Taylor Irvine Headquarters
Irvine, CA
Home
/
Projects
/
Taylor Irvine Headquarters
PROJECT LEADER
Becky Clift
COMPLETION DATE
October 5, 2016
CLIENT
Taylor Design
PROJECT TYPE
Commercial Office

The brief for the new 16,000 square-foot Southern California headquarters of a healthcare architecture firm, Taylor Architects, was to embody their motto: Promoting wellness through architecture. tk1sc provided a full range of consulting services, including mechanical, electrical, plumbing, lighting design, technology design (including low voltage and structured cabling), and commissioning.

Mechanical Solutions: Mechanical systems included combinations of VRV split air conditioning systems and packaged air conditioning systems with a 100% OA economizer. The design of the project included open office areas with open ceilings. Therefore, we carefully and strategically arranged mechanical systems to accent the aesthetics of the space and provide optimal acoustic performance.

Technology Solutions: Low voltage design included structured cabling, access control/security, and AV infrastructure planning. Taylor Design's AV integrator provided connectivity requirements that we incorporated into the conduit design. tk1sc also produced low voltage cabling construction drawings and specifications, performed bid analysis, and performed construction administration. We routed all electrical, low voltage, and audiovisual conduits in concealed areas or through the parking structure below to preserve the open architectural aesthetics. This necessitated a high level of team coordination during design and construction. Although Revit modeling helped produce the design and assisted in conflict resolution, We ultimately achieved the final result through constant communication and field verification.

Lighting Solutions: Luminaires with clean linear lines and simple organic shapes were used to provide lighting within an open space that invites daylight. Design challenges included:

·        A minimal budget.

·        Meeting a goal of 15% less energy consumption than California's stringent Title 24 energy code.

·        Retaining the rawness and openness of the gallery-like space through minimalist aesthetic choices.

We took advantage of some great opportunities the space provided for natural light, with daylighting control systems adjusting lighting levels. The lighting design strove for minimalism using long clean lines throughout the facility and classic shapes for decorative fixtures, supporting the aesthetic of Taylor Architects and enhancing the raw nature of the space. The team took special care to preserve the industrial quality and height of the ceiling while eliminating visual clutter.

Commissioning Solutions: From the design phase through the post-occupancy phase, tk1sc's commissioning staff met the project goals. Testing was integrated with the contractor's construction schedule and resulted in optimized systems before occupancy.

PROJECT TEAM:
Ray Swartz
Becky Clift
Images Courtesy of
Previous Image Button
Next Image Button
No items found.
PROJECT LEADER
Becky Clift
COMPLETION DATE
October 5, 2016
CLIENT
Taylor Design
PROJECT TYPE
Commercial Office

The brief for the new 16,000 square-foot Southern California headquarters of a healthcare architecture firm, Taylor Architects, was to embody their motto: Promoting wellness through architecture. tk1sc provided a full range of consulting services, including mechanical, electrical, plumbing, lighting design, technology design (including low voltage and structured cabling), and commissioning.

Mechanical Solutions: Mechanical systems included combinations of VRV split air conditioning systems and packaged air conditioning systems with a 100% OA economizer. The design of the project included open office areas with open ceilings. Therefore, we carefully and strategically arranged mechanical systems to accent the aesthetics of the space and provide optimal acoustic performance.

Technology Solutions: Low voltage design included structured cabling, access control/security, and AV infrastructure planning. Taylor Design's AV integrator provided connectivity requirements that we incorporated into the conduit design. tk1sc also produced low voltage cabling construction drawings and specifications, performed bid analysis, and performed construction administration. We routed all electrical, low voltage, and audiovisual conduits in concealed areas or through the parking structure below to preserve the open architectural aesthetics. This necessitated a high level of team coordination during design and construction. Although Revit modeling helped produce the design and assisted in conflict resolution, We ultimately achieved the final result through constant communication and field verification.

Lighting Solutions: Luminaires with clean linear lines and simple organic shapes were used to provide lighting within an open space that invites daylight. Design challenges included:

·        A minimal budget.

·        Meeting a goal of 15% less energy consumption than California's stringent Title 24 energy code.

·        Retaining the rawness and openness of the gallery-like space through minimalist aesthetic choices.

We took advantage of some great opportunities the space provided for natural light, with daylighting control systems adjusting lighting levels. The lighting design strove for minimalism using long clean lines throughout the facility and classic shapes for decorative fixtures, supporting the aesthetic of Taylor Architects and enhancing the raw nature of the space. The team took special care to preserve the industrial quality and height of the ceiling while eliminating visual clutter.

Commissioning Solutions: From the design phase through the post-occupancy phase, tk1sc's commissioning staff met the project goals. Testing was integrated with the contractor's construction schedule and resulted in optimized systems before occupancy.

PROJECT TEAM:
Images Courtesy of
Previous Image Button
Next Image Button
No items found.
Taylor Irvine Headquarters
Irvine, CA
Home
/
Projects
/
Taylor Irvine Headquarters
PROJECT LEADER
Becky Clift
COMPLETION DATE
October 5, 2016
CLIENT
Taylor Design
PROJECT TYPE
Commercial Office

The brief for the new 16,000 square-foot Southern California headquarters of a healthcare architecture firm, Taylor Architects, was to embody their motto: Promoting wellness through architecture. tk1sc provided a full range of consulting services, including mechanical, electrical, plumbing, lighting design, technology design (including low voltage and structured cabling), and commissioning.

Mechanical Solutions: Mechanical systems included combinations of VRV split air conditioning systems and packaged air conditioning systems with a 100% OA economizer. The design of the project included open office areas with open ceilings. Therefore, we carefully and strategically arranged mechanical systems to accent the aesthetics of the space and provide optimal acoustic performance.

Technology Solutions: Low voltage design included structured cabling, access control/security, and AV infrastructure planning. Taylor Design's AV integrator provided connectivity requirements that we incorporated into the conduit design. tk1sc also produced low voltage cabling construction drawings and specifications, performed bid analysis, and performed construction administration. We routed all electrical, low voltage, and audiovisual conduits in concealed areas or through the parking structure below to preserve the open architectural aesthetics. This necessitated a high level of team coordination during design and construction. Although Revit modeling helped produce the design and assisted in conflict resolution, We ultimately achieved the final result through constant communication and field verification.

Lighting Solutions: Luminaires with clean linear lines and simple organic shapes were used to provide lighting within an open space that invites daylight. Design challenges included:

·        A minimal budget.

·        Meeting a goal of 15% less energy consumption than California's stringent Title 24 energy code.

·        Retaining the rawness and openness of the gallery-like space through minimalist aesthetic choices.

We took advantage of some great opportunities the space provided for natural light, with daylighting control systems adjusting lighting levels. The lighting design strove for minimalism using long clean lines throughout the facility and classic shapes for decorative fixtures, supporting the aesthetic of Taylor Architects and enhancing the raw nature of the space. The team took special care to preserve the industrial quality and height of the ceiling while eliminating visual clutter.

Commissioning Solutions: From the design phase through the post-occupancy phase, tk1sc's commissioning staff met the project goals. Testing was integrated with the contractor's construction schedule and resulted in optimized systems before occupancy.

PROJECT TEAM:
Ray Swartz
Becky Clift
tk1sc Project

Taylor Irvine Headquarters

Client

Taylor Design
Location
Irvine, CA

The brief for the new 16,000 square-foot Southern California headquarters of a healthcare architecture firm, Taylor Architects, was to embody their motto: Promoting wellness through architecture. tk1sc provided a full range of consulting services, including mechanical, electrical, plumbing, lighting design, technology design (including low voltage and structured cabling), and commissioning.

Mechanical Solutions: Mechanical systems included combinations of VRV split air conditioning systems and packaged air conditioning systems with a 100% OA economizer. The design of the project included open office areas with open ceilings. Therefore, we carefully and strategically arranged mechanical systems to accent the aesthetics of the space and provide optimal acoustic performance.

Technology Solutions: Low voltage design included structured cabling, access control/security, and AV infrastructure planning. Taylor Design's AV integrator provided connectivity requirements that we incorporated into the conduit design. tk1sc also produced low voltage cabling construction drawings and specifications, performed bid analysis, and performed construction administration. We routed all electrical, low voltage, and audiovisual conduits in concealed areas or through the parking structure below to preserve the open architectural aesthetics. This necessitated a high level of team coordination during design and construction. Although Revit modeling helped produce the design and assisted in conflict resolution, We ultimately achieved the final result through constant communication and field verification.

Lighting Solutions: Luminaires with clean linear lines and simple organic shapes were used to provide lighting within an open space that invites daylight. Design challenges included:

·        A minimal budget.

·        Meeting a goal of 15% less energy consumption than California's stringent Title 24 energy code.

·        Retaining the rawness and openness of the gallery-like space through minimalist aesthetic choices.

We took advantage of some great opportunities the space provided for natural light, with daylighting control systems adjusting lighting levels. The lighting design strove for minimalism using long clean lines throughout the facility and classic shapes for decorative fixtures, supporting the aesthetic of Taylor Architects and enhancing the raw nature of the space. The team took special care to preserve the industrial quality and height of the ceiling while eliminating visual clutter.

Commissioning Solutions: From the design phase through the post-occupancy phase, tk1sc's commissioning staff met the project goals. Testing was integrated with the contractor's construction schedule and resulted in optimized systems before occupancy.

Our Services

What we did.

Walkthrough Video

Heading

This is some text inside of a div block.
San Juan Capistrano, CA

St. Margaret's Episcopal School - Middle School

K-12
San Diego, CA

MetLife San Diego

Corporate
Costa Mesa

Vans Headquarters

Corporate